El riu és molt important per a Corbins, ja que l’activitat principal que és la fructicultura, necessita molta aigua,  al nostre terme, tenim més de 2500 ha de terres de regadiu. A més, el riu és aixopluc per a gran quantitat d’aus que han escollit les seves aigües, els canyars i la seva ribera com a hàbitat.

També és important per al lleure i l’esport, perquè al Parc del Riu tenim més de 30.000 m² d’espai verd situat al marge dret de la Noguera Ribagorçana i a només 50 metres del casc urbà de Corbins. 

Un lloc que convida al passeig tranquil, a l’observació o  a la pràctica de diferents esports (atletisme, pesca, piragüisme, etc.)

Les Instal·lacions que podem trobar-hi són:
Pista de cros (atletisme) amb diferents recorreguts i llargades, 600, 1.600 i 2.000 m.
Camp de futbol municipal amb totes les seves instal·lacions annexes, vestidors, serveis públics, bar, etc.
Parc infantil dissenyat i construït per a que s’adapti a l’entorn del qual forma part.
Zona de passeig amb un estany amb on s’hi troba diferents espècies d’aus aquàtiques.

Aquestes instal·lacions acullen periòdicament diferents activitats, de les quals podem destacar els  encontres de futbol del campionat en el qual milita el Corbins, tirades multitudinàries de bitlles, organitzades pel club de bitlles Corbins i ha acollit en diferents ocasions la fase comarcal i territorial de cros dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya i des del 2014 part del recorregut de la cursa Memorial Jaume Florensa, passa per dins el seu recinte.