Cal Comte (dita també cal Flaret pels actuals propietaris) és part d’un conjunt format per una mansió a la dreta de la qual es trobaven les cavallerisses,  un jardí posterior que tenia  un estany folrat de rajoles de colors on hi nedaven els peixets i un pou  prou profund com per captar aigua del riu, a més del terreny que l’envoltava, que ara forma part dels carrers de l’entorn.

    Va ser la comtessa de Tàrrega i el seu marit, un comte de l’Urgell (d’aquí ve el nom) qui la van fer construir. El comte era  un gran afeccionat al mar i degut al molt temps que hi devia passar, va emmalaltir d’escorbut i per recuperar-se van deixar la seva residència a Barcelona i es van instal·lar  aquí, on el clima és molt  més sec i això, l’afavoria. 

    L’edifici consta de tres plantes ben diferenciades:

    La planta baixa l’ocupa l’entrada principal amb un sostre molt alt,  amb accés interior a les cavallerisses pel costat esquerra i al costat dret sota  un gran arc, començava  l’escala  que du a  les plantes superiors (actualment aquest accés a les escales està modificat). I tota la part del darrera fins a sortir al jardí a través d’un porxo ,són habitacions  que devien funcionar com a magatzem.  I damunt d’aquesta zona, s’hi trobava l’habitatge del servei i la cuina.  A tocar del que era l’arc de les escales, n’hi ha un altre més petit que és l’entrada al celler.

    La primera planta com ja és de suposar era la planta noble , o sigui on vivien els comtes. Per aquest motiu és la més condicionada: llar de foc, estances grans, fins i tot una habitació petita pels infants , comunicada directament amb l’habitació principal i una gran galeria que ocupa tota la part del darrera amb vistes al jardí.

    I la segona planta és un habitatge complet però més senzill, es suposa que podia ser on vivia el capatàs o responsable de les finques que també tenien al poble. De fet avui encara hi ha una zona a la partida de Dellà que se l’anomena “so el comte”.

    En morir els comtes, la propietat va passar per diferents mans fins arribar als actuals propietaris.