Reconeixement de Corbins a l'alumnat que ha desenvolupat el servei comunitari

Durant els darrers mesos, 10 alumnes de l'INS Josep Lladonosa de Lleida han ajudat a diferents entitats del poble.

08/04/2024

L'Ajuntament de Corbins ha dut a terme un reconeixement a 10 alumnes de 3r d'ESO de l'INS Josep Lladonosa de Lleida que en els darrers mesos, han desenvolupat diferents tasques de servei comunitari en col·laboració amb el consistori i entitats del poble, arran d'un conveni amb el centre educatiu. En total, cadascun dels i les alumnes, han fet unes 10 hores de servei.

El Servei Comunitari és un acció obligatòria dins el currículum de secundària, i que ha estat pionera en el municipi de Corbins, ja que normalment, l'alumnat col·labora amb entitats de la capital del Segrià. En aquest sentit, el regidor d'educació de Corbins, Èric Berga, assenyala que "els grans municipis, disposen de més equip humà i d’un teixit associatiu més dens que facilita l'acompanyament d'aquests joves, per això ens felicitem del suport de les entitats corbinenques i treballadores del consistori per implicar-se en aquesta iniciativa".

L'acte de reconeixement s'ha dut a terme a l’ajuntament de Corbins el divendres 5 d’abril, entregant un diploma de reconeixement a aquests alumnes per posar en valor la seva implicació i bonhomia per fer les diferents tasques encomanades.

Entre aquestes, destaquen el Buscatroncs, que va tenir bloc durant el pont de la Puríssima. Els i les joves van col·laborar creant les geolocalitzacions per a la recerca de les famílies, el disseny dels plànols i la coordinació de l'acte. Sobre això, el regidor destaca que "es tracta d'un acte intergeneracional, que aplega infants, les seves famílies, la gent gran que fa la xocolatada i aquests joves".

Durant les festes de Nadal, aquests alumnes van donar suport en la preparació de les carrosses de la cavalcada dels reis d’Orient a la junta de l’AMPA de l’escola Sol Ixent, van col·laborar en el repartiment dels regals entre les famílies així com en embolicar els regals que es rebien per les famílies amb menys recursos.

Finalment, un altre grup d’alumnes que van prestar aquest servei comunitari van dur a terme sessions d’acompanyament a infants de l’escola del poble que necessitaven un cop de mà per fer les tasques escolars o per millorar la fer lectura. Aquest servei el prestaven una hora a la setmana cadascun dels alumnes, a la biblioteca de Corbins i amb la col·laboració de l’escola Sol Ixent.

El regidor d'educació ha destacat que tant els alumnes participants d'aquests serveis comunitaris, com les entitats i les famílies "han valorat molt positivament aquesta iniciativa, ja que a més de prestar aquests serveis, aprenen valors i s'impliquen en el dia a dia del poble". Per tot això, el regidor ja ha anunciat una nova col·laboració el curs vinent i així consolidar aquest projecte.