Corbins s’implica un any més a “El Gran Recapte d'Aliments”

Tots els comerços del municipi participaran en l'acció solidària

25/11/2022

L'Ajuntament i el municipi de Corbins repeteix la seva participació en el Gran Recapte d'Aliments que se celebra des del 25 de novembre fins al 6 de desembre. D’aquesta manera, el municipi del Segrià s’implicarà activament per tercer cop en aquesta acció en la qual hi seran partícips els veïns i veïnes i negocis del poble.

Així, es combinarà la donació de productes d'alimentació als establiments amb els donatius monetaris a través de vals de 3 euros. Entre altres coses, això permetrà que les entitats socials rebin del Gran Recapte targetes moneder solidàries per a l'adquisició directa d'aliments per la part dels usuaris.

En el cas del municipi del Segrià, per l'edició d'enguany es comptarà de nou amb tots els comerços per recaptar "el màxim possible i superar els prop de 700€ assolits el 2021", ha assenyalat l'alcalde de Corbins, Jordi Verdú, qui ha animat a una participació massiva, ja que “enguany, a la situació post pandèmica, hi sumem la crisi d’inflació de preus que afecta a moltes famílies i la cistella de la compra”. En aquest sentit, Verdú també ha fet una crida al veïnat del poble a fer voluntariat en els establiments que necessitin un cop de mà, després de l’alerta del Banc d’Aliments, per la falta de gent per recollir menjar en els establiments. “Això no va només de Corbins, sinó de país i la solidaritat entre catalans i catalanes ara és més necessària que mai”.

En el cas de Corbins, tota la recaptació que es faci, es traduirà en aliments que aniran cap als serveis socials de la vila, que repartiran per les famílies amb més necessitats. Així, Verdú ha assenyalat que “l’estreta relació del Banc d’Aliments amb Corbins i el seu teixit associatiu ens dóna molt marge per mobilitzar el veïnat durant aquests dies”.

L'Ajuntament de Corbins ha endegat una campanya informativa als comerços participants perquè puguin transmetre les diferents formes de participació en El Gran Recapte d'Aliments, així com punts d'informació per al veïnat que vulgui fer una donació mitjançant els seus dispositius.