Corbins ret homenatge a la gent gran

05/10/2020

Corbins ha homenatjat aquest diumenge la gent gran del poble. El tradicional acte que cada any s'organitza amb motiu de Sant Jaume, va posposar-se per la crisi de la covid-19; i s'ha aprofitat el marc de la Festa de la Poma per entregar les plaques commemoratives als 13 avis i àvies del municipi que enguany han fet 80 anys, a més de l’home, dona i parella de més edat del municipi.


De forma extraordinària, el consistori també ha lliurat plaques a les famílies d'aquelles persones que durant el confinament van traspassar. En aquest sentit, l'alcalde Corbins, Jordi Verdú, ha destacat que la gent gran "són un referent i un pal de paller per la resta de la població i és de justícia també homenatjar a aquells veïns i veïnes que ens han deixat en aquest any terrible".


A tot això, Verdú ha ressaltat les iniciatives dirigides a la gent gran que des del municipi es van dur a terme durant el confinament, com la creació de la xarxa de voluntariat que feia l'entrega de comandes a domicili per aquelles persones grans que no podien fer la compra o anar a la farmàcia o la reobertura del casal d'avis, adequant-lo a les mesures sanitàries que requereix la nova normalitat.


Verdú ha incidit en la importància d'aquesta mena de commemoracions per recordar que "la gent gran estan sent un exemple de lluita i superació. Molts d'ells van viure la postguerra, la repressió franquista o l'exili. Situacions greus que van superar i que ens mostren el camí per poder sortir més forts de la crisi del coronavirus".


L'entrega de plaques commemoratives s'ha dut a terme als domicilis dels homenatjats i ha comptat amb la participació de tots els regidors de l’ajuntament.