Corbins recupera el concurs de balcons de Nadal

L’ajuntament presenta les activitats i iniciatives que durà a terme per les festes nadalenques

02/12/2020

L’Ajuntament de Corbins ha presentat aquest divendres el conjunt d’activitats i iniciatives per les festes de Nadal, marcades per la crisi de la covid-19 i les restriccions sanitàries. Com a novetat, la localitat recupera el concurs de balcons, després que la darrera edició fos el 2016.

La regidora de cultura del consistori, Tony Torrelles, ha assenyalat que el concurs té l’objectiu de guarnir les cases de Corbins amb motiu nadalencs “per així fer una injecció d’optimisme entre el veïnat, ja que tindrem unes festes nadalenques atípiques”. En aquest sentit, la regidora afirma que la voluntat del govern és “fer partícips a tots els corbinencs i corbinenques de Nadal i amb aquest concurs pren tot el sentit, ja sigui en la decoració, com en el moviment que es generarà en les xarxes socials”.

Les bases del concurs es poden consultar a la web de l’ajuntament, www.corbins.cat. Les inscripcions es poden fer fins al 9 de desembre (dia que arrenca el concurs, que anunciarà els guanyadors el dia 18). Tots els participants rebran un obsequi i hi haurà tres grans premis. En aquest sentit, la regidora ha volgut destacar que més enllà de la participació del veïnat, el concurs fa una aposta “per dinamitzar el teixit comercial i de la restauració, ja que són ells qui col·laboren en els lots de premis i obsequis als participants”

Buscatroncs, l’activitat per als més petits de casa

Una de les activitats que torna enguany, després de l’èxit de 2019, és el “Buscatroncs”. Adreçada als infants, es tracta d’una iniciativa per a tota la família en què s’ha d’anar a la recerca dels cagations que, durant tot l’any, han estat descansant al Parc del Riu i els seus voltants. Tot plegat amb un mapa, pistes i una ubicació GPS que hauran d’utilitzar les famílies per aconseguir la troballa. Cal destacar que enguany es comptarà amb la Tèria Tronkis, la protectora del bosc, que explicarà als infants les històries i contes de Corbins

L’actual situació pandèmica ha provocat que s’adapti la distribució dels grups familiars que facin l’activitat, per així complir totes les mesures sanitàries, ja que atreu moltes famílies del poble.

La iniciativa, que es durà a terme el 6 de desembre i requereix inscripció prèvia (fins al dia 3), també té un component solidari, ja que el cost per família, de 5€, anirà de forma íntegra a La Marató de TV3, que enguany recapta fons per a la lluita contra la covid-19.

La cavalcada dels Reis Mags, en streaming

L’Ajuntament de Corbins està acabant de planificar l’arribada dels Reis Mags d’Orient. En línia directa amb l’alcalde, Jordi Verdú, Ses Majestats són plenament conscients de les mesures de protecció contra el coronavirus i estan acabant de configurar com es desenvoluparà la seva arribada a la Vila. En aquest sentit, l’alcalde ha destacat que enguany s’emetrà en directe per les xarxes socials, “ja que busquem apropar a tots els veïns la visita dels Reis Mags”.

En aquest sentit, Verdú ha afirmat que encara queden ultimar els detalls de com es durà a terme la cavalcada “a l’espera de les indicacions del PROCICAT, per saber si Ses Majestats podran visitar les cases per donar els regals, passejar pels carrers del poble o fer un punt de trobada, per exemple”.

Altres activitats nadalenques

A més, l’Ajuntament ha preparat un calendari ple d’iniciatives i activitats per les festes de Nadal. Entre elles, l’actuació dels Pastorets Rock, que ho faran dos dies, el 18 i 19 de desembre a la Sala Coliseum. Cal destacar que l’equipament acollirà, el dia 20, la representació de teatre infantil “Tot és possible”, de la companyia Improvistos; un espectacle concedit per l’IEI en el marc del programa "tardor a escena".

En clau esportiva, per aquestes festes es durà a terme una trotada i caminada popular, el dia 20 de desembre, amenitzada amb una xocolatada. També, si la situació epidemiològica ho permet, el dia 26 se celebrarà un Torneig de futbol Sala. Ambdues activitats destinaran tots els beneficis a La Marató de TV3.

Per últim, i també vinculat a la Marató, el dia 12 es farà una sessió de cinema i xocolatada a la Sala 1 d’Octubre, organitzada per l’Assocaciació de Dones de Corbins.

Tant l’alcalde com la regidora de cultura han destacat que el principal propòsit per aquestes festes ha estat “no deixar perdre l’esperit optimista de Nadal i de renovar les il·lusions pel 2021, després d’un any molt complicat per a les famílies”.