CORBINS LIQUIDA EL PRESSUPOST MUNICIPAL DE 2023 AMB UN ROMANENT DE QUASI 300.000€

El consistori el preveu utilitzar per fer front a obres i incrementar propostes culturals i de serveis al municipi

31/05/2024

L'Ajuntament de Corbins ha celebrat aquest dimecres, el ple extraordinari on s'ha donat compte de la liquidació del pressupost de l'exercici de 2023, amb un romanent de gairebé 300.000€ que "demostra la solvència d'aquest ajuntament i la bona feina de gestió desenvolupada", ha assenyalat l'alcalde de Corbins, Jordi Verdú.

 

Amb aquest romanent, el consistori podrà fer front amb tranquil·litat, a algunes de les accions programades, com les imminents obres de rehabilitació de l'edifici històric de "La Creu", que a més del finançament del mateix consistori, compten amb els ajuts del "Programa d'impuls a la Rehabilitació d'edificis públics" (PIREP) finançada per fons europeus amb 506.243€, dins de Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR) dels fons europeus Next Generation.

 

En paral·lel, amb aquest romanent, l'ajuntament podrà "potenciar les activitats culturals, d'oci i altres esdeveniments que en els darrers anys, estan sent un pol d'atracció de turistes de Ponent com de la resta de Catalunya, com el festival Marges", ha afirmat Verdú. També, continua, permetrà augmentar els dies destinats a arranjaments de camins del municipi i el seu entorn, que milloraran la logística del veïnat i, sobretot, del món agrícola.

 

En aquest sentit, l'alcalde ha assenyalat que la pròrroga de la suspensió de les regles fiscals "és clau per a poder fer ús del romanent en accions que millorin de forma directa el dia a dia del municipi i no per destinar-lo a eixugar un deute que, de tota forma, ja estem esforçant-nos per reduir-lo significativament des de l'anterior mandat".

 

Alhora, disposar d'aquest romanent dona marge al consistori per donar resposta a l'increment de les nòmines dels socorristes, que han millorat el seu conveni de treballadors i ha provocat una modificació de les previsions pressupostàries de l'ajuntament.

 

Durant el ple, l'alcalde també ha destacat la reducció del període de pagament, que ara és de vuit dies, "la qual cosa demostra el compromís de tot l'equip de treballadors i treballadores per dur a terme els pagaments a proveïdors, que sovint són empreses petites i mitjanes”.

 

D'altra banda, el ple va aprovar la modificació de crèdit per fer front a l'increment del cost de la Festa Major de Santa Quitèria, l'arranjament de camins, reposició de cablejat robat i infraestructures, així com altres treballs en edificis i construccions i esdeveniments esportius, entre altres. Tot plegat amb import de 87.662,40 €.