Corbins inicia les obres de millora dels camins agrícoles

Es tracta de la intervenció més ambiciosa del municipi que millorarà la logística de les empreses de la zona

11/02/2022

L’Ajuntament de Corbins ha endegat aquest dijous les primeres intervencions per dur a terme la millora de l’asfaltatge i senyalització dels camins de l’entorn. Es tracta d’una de les obres més importants que durà a terme el consistori, amb un cost de quasi 240.000€ i que té l’objectiu de millorar “de forma significativa” la logística “tant del veïnat del conjunt del territori que vulgui venir al nostre municipi com de les empreses agrícoles de la zona, que ara tindra millors connexions i més accessibles”, ha assenyalat l’alcalde corbinenc, Jordi Verdú.

Aquesta primera fase, que realitza l’empresa Sorigué, està netejant els vorals dels camins i tapant els forats de la via, que té gairebé 15km de longitud i 59.000 metres quadrats, unint els camins principals del municipi amb d’altres del voltant. En aquest sentit, Verdú assenyala que aquesta obra “suposarà un punt d’inflexió per al municipi, ja que és de les més ambicioses que abordem i que donen resposta a les demandes del sector agrícola, motor econòmic nostre, que ens havia transmès la seva preocupació per l’actual estat de les vies i que dificultava el seu dia a dia per moure’s entre expolotacions”.

El finançament de l’obra es fa en una part pels fons PUOSC de la Generalitat, però la gran majoria amb fons propis del romanent de l’ajuntament, un fet que demostra “la bona feina que hem fet d’estalvi en la tresoreria malgrat el desajust que ens va provocar la crisi de la covid-19”, assenyala Verdú. Al marge d’aquesta obra, s’hi afegeixen 12.000€ aportats per la Diputació de Lleida per les subvencions de reparacions de camins.

L’ajuntament preveu que la finalització de les obres sigui abans de l’inici de les campanyes de recollida de fruita.