Corbins incorpora a un Agent Cívic al municipi

- La contractació, de nou mesos, forma part del programa de Treball i Formació Covid que el Consell Comarcal de Segrià i el SOC han desenvolupat a Ponent

01/12/2020

L’Ajuntament de Corbins ha incorporat aquest dilluns un Agent Cívic que desenvoluparà les seves feines els pròxims nou mesos. La contractació d’aquesta figura “tan necessària en el municipalisme”, ha estat possible gràcies al programa Treball i Formació del Consell Comarcal del Segrià, en col·laboració amb el Servei d’Ocupació de Catalunya.

El programa està  especialment adreçat a persones que fa molts mesos que no treballen i a les que han perdut la feina durant la pandèmia sanitària. Juntament amb Corbins, set municipis de la comarca han pogut incorporar treballadors en altres àmbits a més dels agents cívics, com l’administració o el manteniment.

 

En el cas de Corbins, les funcions de l’Agent Cívic, veí del poble, seran el fer complir les mesures de la covid-19: des dels espais públics, places, equipaments, fins a donar un cop de mà amb els accessos d’entrada i sortida de l’escola per evitar aglomeracions.

 A més, ajudarà a donar consells als comerços, bars i restaurants dels canvis de les condicions de seguretat sanitària en funció de la fase de desescalada en què ens trobem. D’altra banda, també donarà suport a aquelles famílies que necessitin fer la compra, recollir medicaments, entre altres atencions i quan ho requereixin els serveis de suport mèdic o socials de la Vila.

 L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha destacat la importància d’aquest programa d’ocupació que “dóna llum a aquelles persones més afectades laboralment i econòmicament per la pandèmia Perquè a més d’assegurar-los un lloc de treball a jornada completa, els hi assegura una formació transversal per ampliar els seus coneixements”.

 Verdú també ha assenyalat que la figura de l’Agent Cívic és clau “per a la cohesió social i la seguretat de totes i tots”. En aquest sentit, destaca que “molts municipis com el nostre es troben en la situació de no comptar amb cossos de seguretat i per tant els Agents Cívics desenvolupen algunes de les seves tasques tan necessàries”