Corbins 2021

MARGES

15, 22 i 29 d’agost
Corbins, 2021

La segona edició de Marges engegarà el pròxim 15 d'agost amb tres concerts a la platgeta del riu de Corbins.

Marges és un festival musical que neix a Corbins l'estiu del 2020, en plena crisi sanitària, amb la voluntat clara de donar una mica d'oxigen a la cultura i, també, oferir al poble, i el seu territori, una nova proposta musical en petit format.

Enguany, el festival arrancarà el 15 d'agost amb Meritxell Neddermann, amb el seu directe intimista i catàrtic; seguidament, el 22 d'agost, Anna Ferrer ens acostarà el que avui es coneix com a repertori popular menorquí; i tancarà, el dia 29 d'agost, Clara Gispert, amb el seu primer projecte personal, on la música clàssica europea i la tradició del jazz, el blues i el country del segle XX s'enfrontaran a les possibilitats sonores i estilístiques del hip hop i del pop actual.

Els concerts es duran a terme a la platgeta del riu, un espai que conserva i representa molt bé la vegetació de ribera de les Terres de Ponent. Una zona que dóna caràcter a Corbins, un espai als peus del municipi i que n'és senya d'identitat.

El festival aposta per la pràctica cultural contemporània al món rural per tal de connectar les persones amb el territori i obrir nous espais de convivència. Descentralitzar la cultura i porta- la al camp.

Marges és un festival no professional i sense ànim de lucre.

Fem ressonar les eres, fem ressonar el poble, fem ressonar el territori. 

Calendari d’actuacions

Diumenge, 15 d’agost
9 pm
MERTIXELL NEDDERMANN
Lloc: platgeta del riu
Entrada gratuïta, prèvia inscripció al telèfon 973 19 01 17 o al correu marges@corbins.cat

Diumenge, 22 d’agost
9 pm
ANNA FERRER
Lloc: platgeta del riu
Entrada gratuïta, prèvia inscripció al telèfon 973 19 01 17 o al correu marges@corbins.cat

Diumenge, 29 d’agost
9 pm
CLARA GISPERT
Lloc: platgeta del riu
Entrada gratuïta, prèvia inscripció al telèfon 973 19 01 17 o al correu marges@corbins.cat


Artistes

Meritxell Neddermann
Diumenge, 15 d’agost, 9 pm
Entrada gratuïta Platgeta del riu, Corbins

Meritxell Neddermann ha estat en contacte amb la música i el seu instrument, el piano, des de la infància. Va estudiar al Conservatori de Barcelona i més tard al Taller de Músics. L’any 2010 es va traslladar a Boston per seguir els seus estudis a la Berklee College of Music, i per posteriorment instal·lar-se a Nova York. És allà on va començar a escriure la seva pròpia música i a experimentar amb loops, pedals varis i vocòder, a part del piano i de la veu, confeccionant un so propi que s’alimenta de diversos paisatges musicals, des de la música clàssica, el jazz o la música indie. El març del 2020 es publica el seu àlbum debut, In the Backyard of the Castle, proclamat com una de les propostes més originals i interessants del panorama indie actual. El 2021 Meritxell Neddermann ens sorprendà amb material inèdit que el podrem gaudir en directe en la seva gira nacional, en què oferirà un espectacle intimista i catàrtic que ens deixarà a tots corpresos.


Anna Ferrer
Diumenge, 22 d’agost, 9 pm
Entrada gratuïta Platgeta del riu, Corbins

Anna Ferrer (Menorca 1993) és una cantant i compositora menorquina vinculada a la música des dels seus 3 anys. Es dedica professional al sector cultural des de la seva incorporació al grup de folk S'Albaida, l'any 2008, amb qui grava dos discs (Xalandria i Soldemà) i es posa en contacte amb referents com Eliseo Parra i Marina Rosell i participa en escenaris de tot el món (Fira Mediterrània de Manresa, IX Concurs Internacional de Folk Cuartu Los Valles a Astúries, Festival de Folk Ollinkan a Mèxic, entre d'altres).
Cursa els estudis superiors de música en especialitat de cant jazz a l’ESEM Taller de Músics a Barcelona, on forma part de molts projectes i col·labora amb artistes de renom dins de l'escena folk i de cantautors com ho son Coetus, Toti Soler, Clara Peya o Salvador Sobral.
Inicia la seva carrera en solitari l’any 2017, amb la publicació del seu primer disc, Tel·lúria, en el que fa un homenatge a la seva estimada illa, Menorca; la gira d’aquest disc la porta a escenaris de les Balears, Catalunya i fins a l’Argentina. L’any 2019 publica KRÖNIA, un segon treball en el que eleva el folklorisme a una sonoritat més universal a través del processament electrònic del so.
L’any 2020 neix VEGA, un treball coodirigit amb Paula Grande que fa revisió del repertori popular de Girona a través de l’arxiu i projecte del Càntut, i en el que les artistes posen al centre el rol de les dones en els últims dos segles a través d’aquestes cançons.


Clara Gispert
Diumenge, 29 d’agost, 9 pm
Entrada gratuïta Platgeta del riu, Corbins

La veu de la Clara Gispert és el fil conductor del seu primer projecte personal, on la música clàssica europea i la tradició del jazz, el blues i el country del segle XX s'enfrontaran a les possibilitats sonores i estilístiques del hip hop i del pop actual.
Les seves cançons parlen de les contradiccions latents de la societat, d’allò extraordinari en el que és quotidià i de la dona com a força impulsora, creadora i protagonista de la seva pròpia història.
El resultat és un espectacle amb composicions sòlides i atrevides que arriben a l'espectador com la seda i que Clara canta amb una gran desimboltura estilística i una expressivitat colpidora.