L’Ajuntament de Corbins se subscriu a la revista Cavall Fort

El consistori se suma a l’onada solidària després que el govern municipal de PP i Vox a Borriana, cancel·lés la subscripció

16/08/2023

Des d’aquest mes d’agost, els i les veïnes de Corbins poden llegir la revista juvenil i infantil Cavall Fort, després que l’Ajuntament hagi formalitzat la subscripció per aquesta publicació. Així, la podran trobar a la biblioteca municipal a partir del 6 de setembre, quan reobre el seu equipament després de les vacances.


El consistori ha decidit incorporar al seu catàleg la històrica revista, després el govern de PP i VOX a Borriana (Castelló) decidís cancel·lar la seva subscripció per ser una publicació en català. Un fet que també es va repetir en altres com Sàpiens o El Temps. L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha assenyalat que la decisió es va prendre “tot just es va conèixer la notícia” amb l’objectiu de “solidaritzar-nos amb les publicacions escrites en català, després de rebre un absurd atac per part del PP amb la connivència de l’extrema dreta de VOX”. En aquest sentit, Verdú critica que a més de censurar amb la cancel·lació, l’accés a la ciutadania a una publicació catalana nascuda el 1961, es facin aquesta mena d’accions polítiques “contra revistes de contingut infantil i per tant, inofensiu”, la qual cosa demostra, segons Verdú, “la poca sensibilitat i gratuïtat d’aquest gest”.


L’alcalde ha assenyalat que qualsevol mesura que ajudi a incrementar l’ús del català és benvinguda, ja que “està demostrat un retrocés sobretot entre els joves”. Per això, Verdú ha assenyalat que estudiaran incorporar més publicacions catalanes al ja ric ventall que els usuaris poden trobar a la Biblioteca municipal. En aquest sentit, Verdú encoratja als municipis de Ponent que duguin a terme aquesta mesura per defensar les publicacions en català, que, al cap i a la fi “són patrimoni de totes i tots”.