L’Ajuntament de Corbins licita les actuacions per millorar la seva eficiència energètica

Gràcies a la subvenció europea DUS5000, amb un import de més de 470.000€

26/02/2024

L’Ajuntament de Corbins ha obert la licitació de diferents actuacions per la millora de l’eficiència energètica i la reducció d’emissions de CO2, gràcies a les subvencions europees DUS5000, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) amb càrrec a Fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència de la Unió Europea – Next Generation EU.


El projecte “Mesures per reduir el cost energètic i les emissions de CO2 al municipi de Corbins”, preveu la rehabilitació energètica de l'envolvent de l’Ajuntament i Escola de Corbins (aïllaments, finestres i portes, entre altres elements), la instal·lació d’una planta Solar Fotovoltaica de 30 kW al consistori que donarà servei a l’edifici i també l’escola i la compra d’un vehicle elèctric amb la instal·lació del seu corresponent punt de recàrrega.


L’import de la subvenció és de més de 470.000€, el que suposa el 85% del cost total, inclòs l’IVA. Així, l’aportació dels fons restants anirà a càrrec de l’ajuntament. L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha destacat la importància d’aquesta subvenció, ja que “suposa un pas endavant en clau de sostenibilitat i per reduir el cost energètic de la nostra administració”. En aquest sentit, Verdú afegeix que “des del municipalisme hem de donar exemple i ser el punt de partida perquè tots els edifici públics, més aviat que tard, puguin autogenerar la seva energia i ser el màxim eficients, de la mateixa manera que som curosos amb el control de la despesa, per exemple”.


El termini de finalització per presentar les ofertes acaba el pròxim 28 de febrer. Trobareu tota la informació en el següent enllaç: enllaç licitació


Adjudicació de la rehabilitació de l’edifici de la Creu


D’altra banda, l’Ajuntament de Corbins ha adjudicat a l’empresa balaguerina Techaus Construcción Eficiente, les obres de la rehabilitació integral de l’edifici de “La Creu”, que antigament acollia les oficines de l’ajuntament, l’habitatge del algutzil, la biblioteca i la ràdio municipal i que ara utilitzen diferents associacions del municipi. El projecte de rehabilitació de l’edifici es podrà dur a terme gràcies a la subvenció del “Programa d’impuls a la Rehabilitació d’edificis públics” (PIREP) finançada per fons europeus que arriba als 506.243€. Aquests ajuts s’emmarquen en el Plan de Recuperación, Transformación y Resiliencia (PRTR) dels fons europeus Next Generation.

El pressupost de l’obra és de 530.561,68 euros i 111.417,95 euros d’IVA, el que fan un pressupost d’execució de contracte de 641.979,63 euros.