L'Ajuntament de Corbins arrenda un terreny a la comunitat de regants per instal·lar una planta solar

Abaratirà el cost per la captació i bombeig d'aigua als fruiters

14/03/2024

L'Ajuntament de Corbins ha arrendat uns terrenys situats a la zona de la Peixera perquè la comunitat de regants del municipi instal·li un parc solar que produirà uns 280 quilowatts que reduiran la factura de la llum a l'hora de captar aigua per regar els conreus de fruita dolça de la zona del pla de Corbins.


Amb aquest estalvi de gairebé el 60% del cost energètic, la pagesia del municipi "podrà fer front a l'increment del preu de la llum i de l'aigua", ha assenyalat el regidor d'agricultura, Joan Pujol, qui ha afegit que a aquesta mesura, "s'hi suma la modernització del reg que inclou sis municipis del Segrià Nord, acordada per la Junta General Extraordinària de la Comunitat General de Regants del Canal de Pinyana, amb un cost total de l'actuació és de 34 milions d'euros, suposant una posada al dia i el compromís del món agrícola amb la sostenibilitat i l'eficiència".


La futura planta solar permetrà aquest estalvi energètic a unes 350 hectàrees. La Generalitat finançarà la meitat del cost de la instal·lació, que preveu estar operativa al juny.