La caminada entre les flors de Corbins aplega 200 participants per veure l'espectacle de la floració

L'activitat també ha comptat amb dues xerrades i ha congregat gent d'altres poblacions.

20/03/2022

Corbins ha celebrat aquest diumenge la caminada entre les flors, en el marc de la iniciativa de lafloracio.cat, "Torna el color", impulsada pel Patronat de Turisme de la diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Segrià, que aplega nou municipis de Ponent per mostrar la floració dels arbres fruiters.


L'activitat, organitzada entre l'Ajuntament i l'associació 5&5km i que s'havia celebrat els anys anteriors, ha comptat amb la participació de 200 persones vingudes d'arreu del territori. Des de les 10 del matí, amb un esmorzar, els assistents han dut a terme el recorregut de 6km pels camins de l'entorn de Corbins.

 Durant aquesta caminada, i com a tret diferenciador, s'han realitzat també dues xerrades explicatives sobre l'espectacle de la floració, a càrrec del jove apicultor Francesc Ibars i del pagès i agrònom Josep Anton Camats. Ambdós han explicat el món de les abelles i el cicle anual de l'arbre fruiter, respectivament.


L'alcalde de Corbins, Jordi Verdú, s'ha mostrat molt satisfet de l'acollida d'aquesta activitat, que en el marc de lafloracio.cat "s'ha aconseguit fer més difusió en els mitjans i xarxes socials i així arribar a més gent, com s'ha comprovat amb els nombrosos assistents".

En aquest sentit, Verdú destaca que amb iniciatives com aquesta "posem en valor el nostre patrimoni natural fora de les nostres fronteres. Perquè gaudir dels camps florits de presseguers, nectariners, cirerers, pomeres, perers i pruneres i de les seves flors característiques només es pot fer ara i, per tant, com més ressò se'n faci, millor en gaudirem».

En clau corbinenca, Verdú assenyala que la caminada té també atractiu per a resta d'entorns naturals de la zona "com són la part baixa del poble, del Parc del Riu, l'espai natural flanquejat pel Noguera Ribagorçana que ofereix espais i racons sorprenents per a petits i grans.


Més enllà de la caminada, l'alcalde ha destacat el cap de setmana que s'ha viscut a Corbins, reunint més de 400 persones entre dissabte i diumenge, amb la caminada i la celebració de la cursa de l'Open Btt. "Dues propostes que ens cohesionen socialment, després de dos anys de restriccions". En aquest sentit, ha volgut transmetre el seu agraïment al teixit associatiu del poble "per donar un cop de mà en l'organització de les dues activitats, de forma desinteressada i amb el que ha convingut, tant en la cursa –amb l'associació esportiva la Serreta- com en la caminada –que ha comptat amb l'ajuda de l'associació 5&5Km-.