Èxit de les Jornades Europees de Patrimoni celebrada a Corbins

Una cinquantena de persones participen en la ruta pel municipi, que ha comptat amb l’historiador i diputat d’ERC, Xavier Eritja, com a mestre de cerimònies

11/10/2020

Corbins ha estat un dels municipis de Ponent que ha acollit les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren durant aquest cap de setmana en diferents punts de Catalunya i que tenen com a objectiu, mostrar monuments i punts clau de cada localitat; a més de potenciar l’atractiu turístic de la zona.

En el cas del municipi del Segrià, la visita ha comptat amb el diputat d’ERC al congrés i historiador, Xavier Eritja, qui ha dirigit la ruta pels diferents indrets d’interès del poble. Una activitat en què hi ha participat, en dos grups, una cinquantena de persones que prèviament s’havien inscrit.

La jornada s’ha desenvolupat pel Castell, l’església, la presó, Cal compte, el Carrer Major i el Parc del riu de Corbins, durant les aproximadament quatre hores que ha durat l’activitat. En aquest sentit, l’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha celebrat l’èxit de la iniciativa, ja que “no esperàvem la participació de tanta gent”, un fet que segons Verdú “reforça el que vam comprovar durant el festival Marges i la Festa de la Poma: que la gent és responsable en quant a les mesures sanitàries i no tenen por de portar una vida normal”.

A tot això, l’alcalde ha destacat que aquestes Jornades “representen un impuls per al territori en diferents àmbits, ja sigui per l’atractiu turístic, la gastronomia i l’economia en general”. A més, assenyala que “les Terres de Lleida tenen molt potencial paisatgístic, patrimonial i històric, malgrat que no ens acabem de creure, hem de treure’n profit”.

Sobre les Jornades Europees de Patrimoni

Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i que està considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, l’esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, l’Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra.

Municipis i entitats d’arreu de Catalunya se sumen a la que és la  festa major del nostre patrimoni cultural, programant activitats gratuïtes durant el segon cap de setmana d’octubre per apropar el seu patrimoni cultural a la ciutadania. Un gran ventall de propostes (des de portes obertes o visites guiades fins a concerts i activitats i tallers familiars, entre d’altres) que segueixen les mesures de seguretat sanitària per combatre la covid-19.

 
Les Jornades Europees de Patrimoni són un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del nostre patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Us convidem a viure noves activitats i experiències en aquesta propera jornada de portes obertes del patrimoni cultural.