El ple de Corbins aprova les ordenances fiscals i congela els impostos pel 2023

El consistori també tira endavant una modificació de crèdit per abordar diferents inversions, entre elles restablir cablejat robat

21/10/2022

El ple de l'Ajuntament de Corbins, celebrat aquest dijous al vespre, ha aprovat per unanimitat les ordenances municipals pel 2023, que regulen els impostos i taxes dels serveis municipals, com són l'IBI urbàrústic, l'impost de la brossa, l’impost sobre els vehicles entre altres. En aquest sentit, es mantenen els descomptes per a vehicles híbrids i elèctrics i les bonificacions per la instal·lació de plaques solars; continuant així amb les polítiques de sostenibilitat.

L'alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha destacat que en l'actual context inflacionista "esdevé un deure de les administracions donar suporta l'economia de les famílies i fer un esforç perquè no els hi afecti la butxaca".

En aquest sentit, Verdú destaca la bona feina feta des de la parcel·la econòmica del consistori "que ens permet afrontar aquesta situació amb garanties". Altrament, l'alcalde ha etzibat que l'Ajuntament continuarà amb els seus esforços per aconseguir recursos d'altres administracions. Tot plegat, per "no debilitar els serveis públics", ha dit Jordi Verdú.


D'altra banda, el ple consistorial també va donar llum verda a una nova modificació del crèdit, de 24.000€, per abordar l'increment del preu de l'energia així com actuacions en infraestructures i béns naturals. En aquestsentit, aquesta modificació servirà per finançar la reposició de cablejat elèctric que va ser robat i que no cobreix l'assegurança, per sorpresa del govern municipal.


El ple de Corbins també va tirar endavant una moció presentada per l'Associació Catana de Municipis, sobre l'impuls als municipis i la conciutadania. A grans trets, el document demana atorgar als ajuntaments del territori, més eines de governança per poder desenvolupar amb garanties accions de govern que garanteixin el benestar de la ciutadania, teixit empresarial i món associatiu. Tot plegat, després d'uns anys on s'ha patituna pandèmiaactualment la incertesa per la Guerra d'Ucraïna i el preu de les matèries.


Finalment, la sessió plenària també va aprovar una moció pel reconeixement i l'acompanyament en el dol gestacional, perinatal i neonatal. El text contempla la conscienciació d'aquestes pèrdues i el reconeixement de les famílies que el pateixen. Així, la moció aposta per desenvolupar diverses mesures que reconeguin aquestespèrdues i trenquin el tabú i silenci social, comper exemple el suport a les associacions que vetllen per aquest reconeixement o crear espais de dol per les famílies.