Discurs dels carboners a el dia dels Reis Mags d'Orient

Per part de l'Associació de Joves de Corbins

14/01/2018

Ja estoy aquí! He vuelto!

 

Guaita guaita ma mare! Ha fotut un salt de l’assiento! No pateixos, tranquil·la! Que aquest any no! No, no... Ja podeu anar destapant les orelles dels crios, que aquest any no hi haurà paraulotes! Que aquest any amb el 155 mos les han retallat totes! Si si, aquest any les retallades me cagon deu... Fins hi tot aquells de l’AMPA ens han comprat d’aquells aparatos per bufar! Aneu passant, en fila! Venga... quant has donat tu? Ui ui ui, ens quedarem sols aquí!

 

Aquest any ha set molt difícil! A la convocatòria del rei carboner s’ha presentat molta gent! Molta gent! Però Bueno, ja ho sabeu.. Cada any això del rei carboner es sembla més a lo del bar de les piscines. Molt jaleo, paperassa amunt, molta il·lusió, tu les vols agafar... Tot molt bonic, paperassa un altre cop amunt, paperassa avall, una feinada de por! Per a que després li donguin la plaça a la filla de l’alcalde!

 

Bueno, voldria donar les gràcies a tots els que ens vau felicitar pel show de l’any passat, per lo bo i per dolent que va tindre. També als que van escriure les queixes i tot lo tinglado... per que vegueu que som bona gent avui voldria demanar perdó, la veritat. Però no un perdó normal, no! Un perdó com ho fan los reis de veritat! “Pido perdón, lo siento, no volvera a ocurrir...

 

Bones nits, Corbins! 

 

Aquest any vinc més enfadada que mai, que l’any passat ens vau fotre a parir. Us queixeu del 155 i ens vau censurar el rei de l’any passat, que el tenim a Estremera (avui tenia un permís especial el pobre)

 

Ens vau dir homòfobs, racistes i masclistes, a veure que us inventeu aquest any. Nosaltres venim a repartir carbó!!

 

L’any passat vam arribar i llums espatllades, aquest any, sense. Tant mal us ha fet lo deute? Si vam veure als nens i nenes de Corbins al TV3. A aquestes de l’Associació de Garces els hi podríem prendre algo de cuartos. Heu posat calefacció per aquells del sènior que no guanyen ni cobrant, i us queixeu de que la sala “gasta massa”. Massa? Massa va costar fer-la! Que encara la pagueu ara! I la pagareu! 

 

I el jovent? Amb aquells altaveus que van fotre es sentia més que el “xunda xunda” de Torrelameu. Però ells... – YO PASSO, YO PASSO – Als pobres els hi han fotut hasta el casal! Mireu com han acabat... 3 fan, perdó, intenten fer d’entrenadors al Corbins (pobres nens, no mereixeu carbó, ja teniu prouta pena aguantant-los) i l’altre, ai l’altre, mos ve de socorrista de resaca! Fent els cursets amb el Ballantines-cola de la nit anterior i LO QUE CONVINGO! Presos polítics? Presos els nens! Que els foteu a entrenar amb aquestos i a nedar amb el mismo Lucifer! Pobres xiquets, no els hi portem un regal, els hi portem un monument! No els hi portem ipads, ni mòbils, ni jocs, els hi portem llibres, que al jovent d’avui els van educar així i ben parits que han sortit! 

 

Ens vau intentar ensenyar gimnàstica el dia de la Marató? Me’n ric d’aquesta gimnàstica!  

Gimnàstica, és veure al jovent, que tal i com van salten a les piscines. 

Gimnàstica és el que mos ensenya el fuertote del poble! Uiii aquestes postures! 

 

I aquesta de la presi de l’Associació de Joves? Quin discurs ens va fer el dia de les dones! Però, eh! Si l’haguessiu vist ahir a la nit amb dos ron-cola... GAAAAS! 
 

On s’és vist que els fills de l’alcalde portin les piscines? Sou uns mafiosos! A la jefa no la vam veure ni un dia! I que fiestera s’ha tornat la camarera!

I la moda que s’ha ficat al poble ara? Anar canviant les botigues de lloc, al final no saps si estàs comprant lo pa o a la peluquería! Aclareu-vos ja!

 

Los bitllaires? Molt carbó per a ells, que la única competició que  fan és veure qui "MEN-JA" més pa pel Correllengua! Sort en tenim dels jubilats, aquests mengen, però almenys ajuden! 

I aquestos dels caçadors que es fan dir “l’associació armada”, armada de què? Si us roben cada dos per tres a la cabana!!

 

Que és això del Pau de Ponts? Carbó per tot el poble! Que a la Festa Major no n’hi ha tanta de gent! AMPANATS 

 

De lo endeutats que estem no va venir ni la guàrdia civil a buscar-vos l’1 d’Octubre, es pensaven que pagarien peatge els rucs. I el pessebre vivent que teníeu muntat a Cal Alcalde? NO HUELE UN POCO RARO AQUÍ? 

Natres vam anar a votar al Territorio Indio per si ens fèieu fora d’aquí també! 

 

I els del teatro? Que ha passat? Erau una vintena i només us en queden 8 d’arroplegats! Menos mal que hi ha algun home... això si, les dones mos apanyem soles!

Mos am anterat que a les actuacions que us fan aquí al poble los crios no callen ni a la de tres! Aveure si els pares i mares esteu mes pendents d’ells i no tan dels maquillatges i la vestimenta dels artistes!!

 

I els nens? Que els porteu a la guarde a la portella i després voleu que els Sinyors Reis Mags els portin els regals aquí! Carbó! 

I aquests nens del cole, poc se’n parle que van embossant els lavabos i después fan veure que no han set ells…pero de rollos de paper pocs en queden.

 

I a veure.. que mos encanten les recepcionistes/secretaries de l’Ajuntament, però això sense el practicant no és lo mismo! El van enviar de pràctiques a l’extranger, perquè veien perillar el lloc de treball, però no,  lo queremos de vuelta! Que mos lo tornon los eslovencs!! 

 

AH! I una cosa vull dir-vos, l’any passat els meus súbdits no van fer l’aspectacle pirotècnic amb mala intensio, esque els pobres no en saben més, que non som de professionals!

 

Ja que aquestos de l’AMPA es queixen tant, us arreglarem els crios: 

 

Pels nens que van a la Portella, CARBÓ 

Pels que no es porten bé, CARBÓ 

Pels que diuen paraulotes, CARBÓ 

Pel carboner que descansa amb pau a Estremera, CARBÓ 

I CARBÓ pels pares, que també deu ni dor vatres... 

 

I aquest any què? Conteu els “Me cagon deu”, conteu... 

 

Les queixes, a la oficina de la Cope, que en aquesta vida s’ha d’anar de cara nens, i sobre tot, pares. 

 

AVIVIR.