Discurs de Nadal de l'Alcalde de Corbins, Jordi Verdú

23/12/2020

En el següent enllaç podeu veure el vídeo:Discurs de l'Alcalde Corbins, Jordi Verdú



Benvolguts corbinencs i corbinenques

 

Estem a les portes d’acomiadar l’any 2020, un dels més fatídics dels darrers 100 anys tant en clau de salut com econòmicament. El coronavirus està suposant un cop fort en totes les famílies amb la pèrdua de llocs treball i el que és pitjor, la pèrdua d’éssers estimats. Cap localitat de les nostres contrades i regió del món ha esquivat la pandèmia i ens pertoca superar plegats la crisi.

El 2020 ens ha ensenyat que l’estat del benestar i nostre estil de vida és més volàtil del que ens pensàvem. En certa manera, estem vivint, salvant les distàncies, el greuge crònic que moltes societats pateixen en regions del tercer món o menys desenvolupades. Tot i això, també ha quedat palès que en termes generals, la ciutadania és conscient de la importància d’anar totes i tots a una, vetllant per la mateixa salut i la dels altres, pel nostre estil de vida. I també per conscienciar-nos que probablement hem de canviar alguns hàbits per a tenir una societat més sostenible i pausada.

Com a alcalde i, sobretot, veí de Corbins, he vist amb tristor com la desgràcia del coronavirus ha entrat en les nostres vides i des de l’ajuntament no hem defallit per gestionar com toca la crisi. Informant d’allò relacionat amb les restriccions i les mesures sanitàries, activant i potenciant els serveis socials de la Vila i apostant per aquells sectors més malparats per el coronavirus. Tot plegat sense oblidar el dia a dia de l’Ajuntament i del nostre poble.

Però res tindria sentit i no seria possible sense vosaltres. La disciplina i solidaritat entre els veïns ha estat la clau per anar superant els diferents entrebancs i reptes que ens està posant pel camí la covid-19. Hi ha molts moments que ho exemplifiquen i em quedo amb el grup de persones que donaven un cop de mà fent les compres per aquelles persones impossibilitades o més recentment, l’alta participació a El Gran Recapte d’Aliments.

A més, des de l’Ajuntament volem agrair-vos el vostre suport traduït en l’assistència als esdeveniments culturals que des del consistori hem organitzat els darrers, com el festival Marges, un exemple d’organització amb les mesures contra la covid-19. La cultura també és vida, i hem d’estar orgullosos i orgulloses de vetllar per aquest sector, molt maltractat per la crisi.

No tingueu cap mena de dubte que des de l’Ajuntament treballarem de forma incansable, com hem fet des de l’entrada a l’alcaldia el 2019, per defensar els serveis indispensables de la Vila, les activitats culturals i de lleure i tot l’important per a tots nosaltres.

Com a treballadors públics, el nostre deure és que els corbinencs i les corbinenques estiguin orgullosos del seu poble i això només és possible quan el seu govern actua amb passió i estima i entonant el “mea culpa” quan no ha estat a l’altura.

 

L’actualitat canvia minut a minut, i tot sembla indicar que les previsions per les Festes del Nadal seran més restrictives que fa un dies. Però que aquest fet no ens faci perdre el focus del més important en la vida: la nostra salut i benestar. I això passa per respectar les recomanacions sanitàries dels experts: distància social, rentat de mans i mascareta.

Fem ús també de la imaginació i de les noves tecnologies per notar l’estima de la família i amics. Que el coronavirus no sigui una excusa per no compartir les festes nadalenques, els àpats i regals.

Sembla que l’optimisme estigui mal vist durant aquests dies. Ja em perdonareu, però miro el 2021 com una oportunitat per a ser millors i plegats posar fi a aquesta pandèmia. Desitjo de tot cor que aquestes Festes siguin l’inici del final d’aquest període obscur.

Tant el personal de l’Ajuntament com jo, us enviem una forta abraçada i tot l’escalf per aquests dies. Que tingueu un bon Nadal i Sant esteve i un Bon any 2021