Corbins tira endavant els pressupostos pel 2023

23/12/2022

Els comptes, que arribaran als 2M d'euros, contemplen l'estabilització del personal interí i l'augment de sous dels treballadors.

 

El ple de l'Ajuntament de Corbins, celebrataquest dijous al vespre, ha aprovat per unanimitat els pressupostos municipals per l'any 2023, que arribaran fins als 2 milionsd'euros, el que suposa un increment de migmilió respecte a l'anterior.

Aquest augment, és causat per l'arribadad'una subvenció del Programa d'Impuls a la Rehabilitació dels Edificis Públics, que atorgael Ministeri de Foment. En el cas corbinenc, anirà destinada a l'edifici de la Creu, antigament seu de l'ajuntament.

L'alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha assenyalat els reptes que es plantegen el pròxim any, ja que "l'augment significatiu de les despeses és més agreujat en consistorisde municipis petits, on el marge de recaptaciód'ingressos és més limitat, i més, tenint en compte l'esforç fet per part nostra de no incrementar tributs al veïnat, com a mesura de protecció davant d'aquest escenariinflacionista". En aquest sentit, Verdú destacatla "situació delicada que patim pobles comCorbins". Tot i això, l'alcalde confia poder generar romanent a la liquidació i així absorbirbenefici per poder abordar amb garanties les despeses que més han incrementat el seucost, com són la llum, gas, i els preus de material.

Seguint amb els comptes, hi ha previst dur a terme, tan bon punt les temperaturess'incrementin, l'obra pendent d'asfaltatge de carrers, ja licitada a l'empresa Sorigué. En paral·lel, també es contempla l'inici d'obres de la pista de pàdel, que va ser la propostaguanyadora en els darrers pressupostosparticipatius. En aquest sentit, es plantejatreure la licitació aquest gener desprésd'acabar el procediment d'exposició al públicdel projecte durant el mes de desembre. Ambdues obres, compten amb subvencions de la Diputació de Lleida

Altrament, els pressupostos recullen les obres de millora del cementiri, que s'encabeixendins del Pla de Salut de la Diputació de Lleida. En l'àmbit de millores d'equipaments, també s'abordarà els problemes a les depuradores i bombes de la piscina municipal.

L'ajuntament també ha plantejat en els comptes, en cas que s’adjudiqui la subvencióde la Generalitat, l'arranjament de part del camí de la carretera del Xalama, que donaaccés al camí de mitja horta. Altrament, es recull la substitució del cablejat de llum que es va robar a l'avinguda Diputació.

En la parcel·la d'ingressos, l'ajuntamentprevist la concessió de la DUS5000, els ajuts per a inversions a projectes singulars locals d'energia neta en municipis de repte demogràfic. En aquests moments, s'estan revisant les al·legacions que el ministeri va demanar al consistori i un cop s’atorgui, s’inclourà en la modificació corresponent delscomptes.

Un dels punts més destacables delspressupostos és endegar el procés d'estabilització del personal interí que treballa a l'ajuntament, a més de l'augment del sou dels treballadors.