Corbins retira la pancarta i el llaç groc de suport als presos independentistes

L’Ajuntament ho ha fet arran d’una denúncia de Ciutadans Lleida a la Junta Electoral de Zona

01/02/2021

L’Ajuntament de Corbins ha retirat temporalment, aquest dilluns al matí, la pancarta de suport als líders independentistes empresonats i exiliats així com el llaç groc que hi havia a la façana de l’Ajuntament.

Ho ha fet arran d’un requeriment de la Junta Electoral de Zona (JEZ) per una denuncia interposada per la formació Ciutadans Lleida. A més d’aquesta simbologia, la JEZ també ha reclamat la retirada de fotografies i altres dissenys allotjats a la pàgina web de l’ajuntament i les seves xarxes socials.

La Junta considera, com en el cas d’altres municipis de Ponent, que la presència d’aquest símbols són partidistes de cara a la celebració de les eleccions al Parlament del pròxim 14 de febrer.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha afirmat que acaten la decisió de la JEZ per “no entrar al joc de la provocació ni enfrontament que algunes formacions s’entesten en continuar”. En aquest sentit, Verdú assenyala que dubta que aquesta simbologia “tingui alguna mena d’influència en la decisió de vot d’aquelles persones indecises” i en qualsevol cas, continua, “només fan que refermar el clima de venjança política”. A tot això, Verdú ja ha anunciat que la retirada és “temporal” i que a partir del 15 de febrer, tornaran a penjar els símbols.