Corbins redueix el deute municipal per sota del llindar del 110%

29/04/2022

Durant el ple extraordinari celebrat per l’Ajuntament de Corbins aquest dijous, el govern municipal ha aprovat la liquidació dels comptes del 2021 i ha pogut reduir la xifra del deute municipal per sota del llindar del 110% marcat per la legalitat. Per l’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, és una fita “històrica, ja que tristament, Corbins va ser notícia durant anys per ser un dels municipis més endeutats de Catalunya, amb el 370%”.

Aquesta important rebaixa de deute, forjada durant els darrers 10 anys i que es podria haver assolit el 2020 si no hagués esclatat la pandèmia, permetrà al consistori “disposar del romanent actual, que puja uns 300.000€, per fer front a les despeses de les obres del PUOSC que ha dut a terme, com l’enllumenat dels carrers i l’arranjament dels camins. Unes intervencions que tenen un cost d’uns 400.000€.

Alhora, el ple va aprovar una modificació de crèdit, permetent incorporar uns 110.000€ del romanent de tresoreria al pressupost d’aquest 2022. Així, el consistori podrà fer front a les despeses del dia a dia i imprevistos que puguin sorgir en els propers mesos.

 

Altres mocions aprovades

En paral·lel, el ple extraordinari va aprovar una moció proposada per Unió de Pagesos de suport al sector agrícola, greument afectat per les gelades de principis d’abril i la crisi de preu històrica i agreujada per la guerra a Ucraïna.

Per això, des del consistori de Corbins, insten al govern de Madrid a promulgar urgentment mesures de xoc per pal·liar els efectes econòmics que pateixen els pagesos. Entre aquestes, Corbins advoca per ajuts directes a les explotacions agràries, mesures fiscals com reducció dels mòduls de l’IRPF o mesures socials com exempcions en les cotitzacions d’autònoms o seguretat social.

Altrament, el ple també ha aprovat una moció exigint al govern espanyol una investigació exhaustiva, transparència, aclariment dels fets i l’assumpció de responsabilitats sobre el gravíssim cas d’espionatge contra el moviment independentista català. Alhora, Corbins també reclama al Congrés dels Diputats la creació d’una comissió d’investigació que permeti determinar les responsabilitats i explicar públicament com és possible que s’hagi pogut produir aquest espionatge il·legal massiu.