Corbins obre la mostra itinerant del I Premi d’Il·lustració del Segrià

L’exposició es podrà veure en 10 municipis de la comarca

02/03/2021

La Biblioteca municipal de Corbins ha inaugurat aquest dilluns a la tarda l’exposició itinerant de les obres seleccionades de la 1a edició del Premi d’il·lustració del Segrià impulsada per l’àrea de Cultura del Consell Comarcal del Segrià. Les il·lustracions, inspirades en el poema “La Llar que vam ser, la que duem tatuada al rostre”, del poeta lleidatà Eduard Batlle, es podran veure fins el 21 de març de 16 a 19:30 hores amb entrada lliure.

L’exposició consta de 17 obres de diferents estils i tècniques, entre elles, les guanyadores de la primera edició:“Una vegada un niu”, d’Eugènia González (categoria absoluta), “Llar dels naufragis” de Cèsar Rodríguez (categoria jove) i “La Llar que portem dins”, de Jaume Castany, com a segon premi destacat.

La mostra es va estrenar al vestíbul del Consell Comarcal del Segrià i després de Corbins viatjarà a una desena de municipis del Segrià fins a finals d’any: Llardecans, Artesa de Lleida, Torres de Segre, Alcoletge, Aspa, Almacelles, Montoliu de Lleida, Almenar i Soses. 

El projecte vol promoure i donar a conèixer el talent i les creacions d’artistes visuals de la comarca i fer més visible l’art de la il·lustració en les seves diferents àrees d’aplicació. 

Cal recordar que el jurat de la primera edició del certamen va estar format perreconeguts artistes visuals de Ponent: MatiasTolsà, LilyBrick i Carles Porta.

La iniciativa compta amb el suport de la Diputació de Lleida, a través de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, i amb la col·laboració dels ajuntaments adherits.