Corbins incorpora dos treballadors migrants per a la brigada

Ho fan a través del programa ACOL del SOC que ha articulat el Consell del Segrià

09/11/2022

L'ajuntament de Corbins ha incorporat aquest dimecres, dues persones migrants veïnes del municipi, per formar part de la brigada municipal durant el pròxim any, desenvolupant feines de neteja, jardineria, manteniment d'equipaments públics i muntatge d’esdeveniments.


Aquestes incorporacions han estat possibles gràcies al programa d'inserció laboral ACOL del Servei Català d'Ocupació (SOC) que ha implantat arreu de la comarca el Consell Comarcal del Segrià i que prioritza la incorporació de persones migrants que resideixin en el mateix municipi.


En el cas corbinenc, ambdós treballadors buscaven una oportunitat laboral després d'una campanya de la fruita que enguany no ha requerit tanta mà d'obra. En aquest sentit, es tracta de dues persones que ja participen del dia a dia del municipi, com per exemple en els cursos de formació de català que es duen a terme a la biblioteca de Corbins.

 Amb aquesta incorporació a la brigada, podran renovar la seva documentació per continuar al país. En aquest sentit, en els pròxims dies, un nou treballador d'aquest programa s'incorporarà a la brigada, un cop s'hagi tramitat la seva documentació.


Així, l'alcalde Corbins, Jordi Verdú, ha destacat la importància d'aquest programa, "ja que dóna una oportunitat laboral a aquestes persones que volen integrar-se en la nostra societat, costums i idioma, amb una molt bona voluntat per part seva, malgrat les adversitats que han hagut de viure". A més, afegeix Verdú, "formar part de la brigada té un benefici directe sobre el veïnat, ja que és un dels serveis més importants d'un ajuntament".