Corbins incorpora dos dinamitzadors per la campanya de la fruita

L’Ajuntament es va acollir al pla del SOC que desenvolupa durant els mesos de la collita a Ponent

02/06/2022

L’Ajuntament de Corbins, després d’un procés de selecció, ha incorporat durant sis mesos, a dos dinamitzadors que duran a terme tasques d’assessorament i seguiment durant la campanya agrària al municipi. Donat que les gelades del passat abril han minvat significativament la collita d’enguany, aquestes dues persones també faran feines de suport a l’administració del consistori, d’enllaç amb benestar social del Consell Comarcal del Segrià i també l’equip de brigada de Corbins, ja que, a més, ambdues compten amb una experiència contrastada en atenció ciutadana i administració pública.

Aquestes dues persones s’han incorporat gràcies al pla d’ocupació del SOC que desenvolupa durant els mesos de collita a Ponent. De fet, Corbins és el primer cop que en surt beneficiat. I és que enguany, el Departament de Treball ha augmentat en més de 70 persones que s’han repartit entre les diferents poblacions de Lleida.

Malgrat l’evident davallada de treballadors temporers al municipi, aquests dos dinamitzadors també faran feines d’assessorament, informació i seguiment d’aquelles persones que han vingut al municipi a la recerca de feina i no tenen contracte o que estan en assentaments. Així, els dinamitzadors podran informar-los d’altres regions que tinguin demanda de treballadors, horaris de busos o habilitar-los-hi les zones per dutxar-se, entre altres.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha valorat molt positivament la incorporació d’aquests dos dinamitzadors, perquè tot i que les gelades “ha fet caure la demanada de mà d’obra, la campanya continua i no defugim de l’atenció que mereixen els temporers que han vingut al poble”. D’altra banda, Verdú destaca que a més personal a l’ajuntament “el veïnat en surt beneficiat perquè els nostres treballadors desenvolupen les seves feines amb més diligència, gràcies al cop de mà que aporten aquests dinamitzadors, amb una contrastada experiència”.