Corbins estrena 10 punts wifi gratuïts

El consistori va entrar en el programa de la Unió Europea Wifi4EU

16/10/2020

Corbins compta des d’aquest divendres amb 10 punts wifi gratuïts per diferents punts del municipi, gràcies a la iniciativa Wifi4EU, un programa de la Comissió Europea que finança de forma íntegra la connexió d’alta velocitat perquè qualsevol ciutadà pugui accedir de forma àgil i ràpida a la xarxa distribuïda en diferents places i equipaments de la vila.

El programa, al qual s’hi va adherir l’anterior govern del consistori, ha comptat amb una inversió de 15.000 euros que han anat directament des de la Comissió Europea a l’empresa instal·ladora que va guanyar la concessió, Einesa cable SL; empresa vinculada a Adamo Lleida, que precisament va fer el desplegament de Fibra Òptica a Corbins en l’inici de mandat de l’actual equip de govern.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha destacat que amb l’arribada d’aquest servei gratuït, es dóna un pas més per “l’arrelament de la gent als nostres pobles i per repoblar el nostre territori”, en aquest sentit, considera que tant la fibra òptica com la xarxa wifi4EU suposen “un reclam per noves famílies i futures empreses que considerin instal·lar-se a les nostres contrades”.

En un context de crisi per la pandèmia, Verdú ha ressaltat que amb els “confinaments i el teletreball, hem tingut sort de poder gaudir a les nostres llars de la fibra òptica per poder treballar, pels estudiants de l’escola, joves dels instituts i universitaris, i connectar-te amb els amics i família en aquests moments tan complicats”. És per això que la xarxa de wifi gratuït ha arribat per complementar “el gaudi a les places pels més adolescents o bé pels nouvinguts que venen per la campanya de la fruita i volem contactar amb les seves famílies. D’aquesta forma ho podran fer amb velocitat i de la millor forma possible”.

Al seu torn, el regidor de TIC i educació de l’ajuntament, Èric Berga, ha assenyalat que l’arribada de la xarxa gratuïta i l’alta velocitat es pot equiparar a l’aterratge de l’electricitat a les llars catalanes durant els inicis del segle XX, “una tecnologia que va resultar un bé de primera necessitat i poc després, imprescindible en qualsevol lloc”.

Per això, continua el regidor, “celebrem poder gaudir de la subvenció Wifi4EU de la Comissió Europea, amb la que 13.000 municipis europeus podem proporcionar connexió gratuïta des de qualsevol dispositiu amb connexió sense fils”. En aquest sentit, destaca que “un cop connectats ens requerirà un senzill tràmit per registrar-nos i gaudir de la connexió”.

Per acabar, el regidor ha dit que “l’Internet d’accés lliure no és l’únic ingredient per erradicar la bretxa digital en la nostra societat; però és un pas clar cap a la definició del Corbins que volem, així com una declaració d’intencions de la república i de l’Europa que necessitem”.

La xarxa wifi gratuïta de Corbins es podrà gaudir als següents emplaçaments: Ajuntament i plaça de la vila, Pavelló i piscines; edifici la creu, plaça del fossar vell, sala Coliseum i plaça Coliseum; biblioteca i plaça sardana.