Corbins escull la pavimentació dels carrers en els pressupostos participatius

La proposta ha rebut més del 40% dels vots front les altres dues

11/11/2020

L’ajuntament de Corbins ha presentat els resultats obtinguts en la votació dels pressupostos participatius. Després d’endegar el procés el passat 26 d’octubre, gairebé 300 veïns i veïnes de la Vila han participat, escollint el projecte de pavimentació dels carrers del centre del municipi. Aquesta proposta ha aconseguit més d’un 40% dels vots, front 17,98% rebuts per la remodelació del Centre Cívic i el 39,04% per la remodelació de l’edifici de la Creu. Enguany, els pressupostos participatius havien augmentat considerablement la quantitat de la seva partida, passant dels 37.000€ fins als 65.000€.

La renovació dels paviments es farà amb una nova capa d'aglomerat asfàltic i afecta als següents carrers: Sant Bartomeu - Tram Raval, Bonavista; carrer Major, La Creu, Travessera de Ponent, carrer Nou i carrer Ponent.

En els pròxims dies s’obrirà un concurs públic per adjudicar aquestes obres d’adequació. En paral·lel, des del consistori, també indiquen que un cop l’empresa adjudicatària finalitzi aquestes obres, s’aprofitarà per arranjar alguns camins dels voltants i millorar així la mobilitat, sobretot del sector agrícola que treballa a Corbins. El fet de comptar amb el personal i la maquinària a la localitat, reduirà els costos de manera significativa.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, s’ha mostrat satisfet de dur a terme per segon any consecutiu, aquesta iniciativa participativa, “una fórmula que ha vingut per quedar-se”. Verdú ha afirmat que els pressupostos participatius són “la forma més transversal i transparent per fer partícips als nostres veïns i veïnes en aquelles accions que han de beneficiar-nos a tots”. L’alcalde ha afegit que en aquesta edició “hi havia el repte d’evitar que baixés la participació per la crisi de la covid-19. Per això des del consistori hem fet molta pedagogia, fent també molt ús de les eines de comunicació que tenim”.

Per futures edicions, Verdú ha destacat que treballaran per “augmentar les partides i incrementar el màxim possible la participació del poble”.

Des de l’ens local, han assenyalat que aquest 2020 ja s’havien pavimentat alguns carrers, sobretot del Centre Històric, que es trobaven en molt malt estat. Aquesta nova obra als carrers de la localitat entraven dins de la subvenció del pla de dinamització local de la Generalitat i la Diputació de Lleida.