Corbins entrega els diplomes de Català del curs “lletres per a tothom”

Forma part del Servei de primera acollida del Consell Comarcal del Segrià i està adreçat a les persones nouvingudes

16/04/2021

L’Ajuntament de Corbins ha fet entrega aquest dimecres al vespre dels diplomes del curs d’alfabetització de Català “Lletres per a tothom” als 15 alumnes que hi han participat.

El programa, que va arrencar al setembre finalitzant al desembre i es va impartir a la Biblioteca municipal, s’ha basat en coneixements bàsics de la llengua catalana i està adreçat a persones nouvingudes.

 

El mòdul A3 de llengua catalana forma part del conjunt d’accions i recursos del Servei de primera acollida del Consell Comarcal del Segrià. L’objectiu d’aquest servei és respondre a les necessitats inicials de formació i informació de les persones nouvingudes, com són l’acompanyament, la formació i la certificació d’uns coneixements mínims per facilitar el viure i treballar a Catalunya; tot plegat en el marc de la Llei 10/2010, del 7 de maig, d’acollida de les persones immigrades i les retornades a Catalunya.

L'alcalde Jordi Verdú, el vicepresident del consell Comarcal del Segrià, Toni Bosch i el professor del curs, Marc Casals han fet entrega dels diplomes. Verdú ha assenyalat que les eines que posa a disposició el consistori i el Consell Comarcal “no servirien de res sense l’empenta, disposició i voluntat d’integració dels participants, que des de la seva arribada han mostrat estima cap a la nostra terra, costums i llengua, fent-se-la seva”.

En aquest sentit, Verdú destaca “l’orgull com a alcalde de veure que persones nouvingudes, que han fet front a moltes dificultats, puguin donar un pas més per veure amb dignitat i fer-se estimar pel veïnat de la Vila”.

A més, ha anunciat que des de l'Ajuntament continuaran apostant amb aquesta integració de persones nouvingudes al poble i la propera tardor/hivern es durà a terme una nova edició.

Sobre el Servei de primera acollida

El servei de primera acollida consta d’un itinerari formatiu amb tres mòduls: Coneixement de les llengües oficials a Catalunya, coneixement de la societat i cultura catalana i coneixements bàsics del món laboral.

Respecte a la primera part de coneixement dels idiomes oficials, durant els darrers cinc anys, s’han posat en marxa a la comarca edicions del «Lletres per a Tothom» per cobrir el mòdul d’alfabetització en català. Aquest model metodològic té una durada de 90 hores lectives.