Corbins endega una nova edició del curs de català per a persones nouvingudes

El programa “Lletres per a tothom” del Consell Comarcal del Segrià ofereix aquest servei gratuït per tercer any al municipi

14/09/2023


La Biblioteca Municipal de Corbins ha tornat a endegar el programa “Lletres per a tothom”, iniciat en l’anterior mandat i que està impulsat pel Consell Comarcal i cofinançats amb fons europeus. La iniciativa també compta amb fons del mateix ajuntament, que finança el material i la professora i ofereix classes són de català de nivell 0  gratuïtes, especialment a persones nouvingudes. Els cursos tenen una durada de 90 hores, són presencials i estan inclosos en el programa de servei de primera acollida per a persones nouvingudes.


A Corbins, s’han inscrit unes 15 persones, una xifra que demostra l’èxit de la iniciativa, que, per l’alcalde, Jordi Verdú “és una cita imperdible i molt apreciada per les persones nouvingudes, que fan un esforç d’integració que el veïnat aprecia molt”. En aquest sentit, Verdú destaca que amb aquesta eina “els i les alumnes formen part del dia a dia del poble amb més comoditat, obren el ventall d’oportunitats laborals i faciliten, en definitiva, la seva vida”.


L’acte d’inici del curs va comptar amb el regidor d’educació, Èric Berga, la professora que impartirà el curs i un representant del Consell Comarcal.