Corbins arrenca les Festes Nadalenques amb el tradicional BuscaTroncs

Com a novetat, l'ajuntament entregarà un Tió a les famílies dels nou nats

02/12/2022

Corbins ja ho té tot a punt per a les festes de Nadal i la primera celebració que viurà el municipi serà el pròxim 11 de desembre amb el BuscaTroncs, l'activitat familiar que consisteix a trobar el Tronc de Nadal de cada família en un dels diferents amagatalls que hi ha repartits pel Parc del Riu i els seus voltants, tot seguint un mapa.

Enguany, la principal novetat és que les famílies amb nou nats del municipi, rebran el tradicional Tió, per així ja formar part d'aquesta activitat pels anys vinents. D'aquesta manera, el consistori ha indicat que per aquest 2022, 10 Troncs seran atorgats a les mares i pares dels recent nascuts.

Així, se sumen als 38 Tió que l'ajuntament ha comptabilitzat per les famílies que hi participen. L'alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha assenyalat que el Buscatroncs és "l'inici d'unes festes que enguany prenen molt sentit, a l'haver deixat enrere la covid, però immersos en uns dies d'incertesa i desànim que amb aquestes celebracions, deixem una mica de costat". Verdú ha celebrat l'èxit de participació d'enguany, ja que les places són limitades: "dies com aquest demostren que està havent-hi un canvi i pobles com Corbins són un lloc on famílies joves venen a construir el seu projecte de vida". Alhora, l’alcalde assenyala que la celebració manté “les tradicions del nostre país, passant-les a les generacions més joves”.

A més, destaca Verdú, el BuscaTroncs té un component important de solidaritat, perquè el preu íntegre de l'activitat anirà destinat a la Marató de TV3, "una mostra més que el nostre municipi es volca amb qualsevol causa solidària i amb els més necessitats".

El BuscaTroncs de Corbins es durà a terme el pròxim diumenge 11 de desembre a les 10 del matí al Parc del Riu. Abans de l'inici de l'activitat, les famílies podran gaudir de xocolata desfeta a més de la visita de la Tèria Tronkis, la guardaboscos que explicarà als més petits i petites les històries que envolten al Tió de Nadal i també farà entrega dels troncs als nou nats.

Cada família participant rebrà un mapa amb pistes i una ubicació GPS. Segons la inscripció feta, el Tronc podrà estar al Parc del riu, el Camí de l'Aiguabarreig o la Serreta. El termini d’inscripcions es pot fer fins el dia 7 de desembre a les oficines de l’ajuntament.