CORBINS APROVA LA MODIFICACIÓ PRESSUPOSTÀRIA PER CONSTRUIR LA PISTA DE PÀDEL

L’equipament, escollit en els pressupostos participatius, s’instal•larà finalment a la zona esportiva del Parc del Riu

29/07/2022

L’Ajuntament de Corbins va celebrar aquest dijous al vespre el ple municipal on es va aprovar per unanimitat una nova modificació pressupostària, per estirar el romanent generat al consistori i habilitar una partida que permeti la construcció de la pista de pàdel; projecte guanyador en els darrers pressupostos participatius.

 

En aquest sentit, el govern municipal ha decidit finalment, que l’equipament s’instal•li a la zona esportiva del Parc de Riu, on  ja hi ha el camp de futbol i un parc infantil. Així, la primera ubicació al carrer Onze de setembre, queda descartada i “es concentra part de l’activitat esportiva en una mateixa zona, incrementant alhora, la vida social en l’emplaçament”, ha dit l’alcalde de Corbins, Jordi Verdú. En paral•lel, el projecte de la pista de pàdel, dotat amb 58.000€, passarà a licitació amb previsió que a principis de 2023 estigui enllestit.

 

En paral•lel, la sessió plenària també va aprovar una nova modificació pressupostària dels procés participatiu popular de l’any 2021, que va guanyar l’asfaltatge de carrers de Corbins. Malauradament, la crisi de preus ha provocat que la concessió hagi quedat deserta. Així, l’ajuntament ha decidit assumir una part més del cost, per poder treure a licitació de nou el projecte i que les empreses optin amb millors condicions. Un canvi que segons Verdú “podem abordar per la bona feina de tresoreria que hem dut a terme els darrers anys”. 

 

Altrament, en aquest ple s’ha tirat endavant la publicació de la licitació per la contractació d’un servei de consultoria jurídica i tècnica per implantar amb garanties, la nova llei de protecció de dades i de drets digitals.

 

A més, la sessió ha tirat endavant una moció per l’impuls de l’agenda rural de Catalunya, presentada per l’Associació Catalana de Municipis, Micropobles i l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya. L’escrit defensa que des del govern de la Generalitat, s’apliqui aquest full de ruta a tots els pobles del món rural de Catalunya, per poder donar facilitats i oportunitats al sector i fer-lo sostenible.