Bona Diada! Recull concert grup Lauzeta i lectura del manifest!

10/09/2023

Des de l'Ajuntament us desitgem un bona Diada de Catalunya!

Tot seguit us deixem un recull de les fotografies del concert d'ahir del grup Lauzeta i el manifest que es va llegir. 


L'11 de setembre, cada any, sortim al carrer per celebrar la nostra Diada Nacional, per expressar-nos i per reivindicar-nos com a poble lliure i sobirà.

L'11 de setembre és més que la nostra diada, és l'oportunitat que tenim, cada any, de retrobar-nos i commemorar allò que som i què ens uneix. És aquest el sentit d'una Diada Nacional i la tradició que cada 11 de setembre, des de fa tres segles, ens porta a engalanar els nostres balcons, carrers i places, i a omplir- los de vida amb tota mena d'activitats populars.

A Catalunya, els fets de la seva història més recent son i seran part imprescindible de la memòria del nostre país, per comprendre qui som. Ara fa 6 anys, vam caminar per la via que ens portava cap a la nostra anhelada independència, però el final no va ser com volíem. I tot i això, vam poder demostrar la força d’un poble que té la voluntat de defensar els drets i llibertats per tenir un futur millor.

Aquesta Diada volem fer un especial èmfasi en la necessitat de reivindicar l'ús i la vitalitat del català com a eina vertebral de la nació. La nostra llengua és una eina de cohesió social, d'identitat i de cultura que hem de preservar, protegir i potenciar encara més, sent capaç de transmetre'l a tota la ciutadania, a les generacions futures i en els nous canals digitals.

Des de la diversitat i la pluralitat, cal sortir, un cop més, al carrer, tots junts, per poder canviar les coses, per poder reivindicar l’1 d’octubre i el Referèndum, i per tornar a creure que la República catalana és possible. Tornem-hi a creure, des dels carrers, des dels pobles, des de les ciutats, des de cadascuna de les nostres individualitats. Defensem allò que som, i serem imparables.

Visca Catalunya Lliure!