Corbins inaugura el Festival Marges fent bategar la cultura amb Paula Grande i Vic Moliner

10/08/2020

Corbins va donar el tret de sortida a la primera edició del Festival Marges aquest passat diumenge dia 9 d’Agost amb Paula Grande i Vic Moliner.

L’espai La Platgeta de Corbins va esdevenir un marc màgic i incomparable per gaudir d’una nova proposta cultural en l’eix de la música a les terres de Ponent. D’aquesta manera el territori guanya un nou esdeveniment cultural en format de cicle de concerts i un nou espai de programació.

Paula Grande i el baixista Vic Moliné van ser els encarregats d’inaugurar l’esmentat cicle presentant els temes del seu nou treball discogràfic “Sóc” (2018) i “Viatge Interestel·lar” (2016). Un espectacle que tal i com ens té acostumats l’artista gironina, barreja jazz, electrònica, hip hop i tocs de flamenc demostrant que la fusió és un gènere en si mateix quan s’interpreta de forma magistral. Una proposta atrevida i arriscada que combina els suports electrònics (pedaleres, loops, samples…) i el baix, juntament amb la veu de la cantant. Sons i ritmes que no acostumen a sonar junts, però que quan ho fan, obren una realitat sonora nova als qui tenen la sort d’escoltar-ho.

Espai, música i una organització cuidada al detall van generar un nou marc cultural dins d’aquesta primera edició del Festival Marges on van assistir fins a un total d’unes 150 persones.

“Marges” s’emmarca en un entorn particular: els afores del poble. Els camps, les eres, la riba del riu, zones que donen caràcter a Corbins, espais que envolten el municipi i que en són senya d’identitat. Així doncs, amb aquesta proposta es destaca des de l’organització la voluntat de reivindicar i reinventar les possibilitats del territori, els pobles, el suport al sector de la cultura i als i les artistes emergents oferint un nou espai de programació als marges de la cultura amb l’objectiu de descentralitzar-la i portar-la a la perifèria.

El Festival Marges segueix aquest proper 16 d’agost amb Raquel Lúa i Amaia Miranda, 23 d’agost amb Magalí Sare i Manel Fortià i tancaran aquesta primera edició el 6 de setembre els Uënsdei.

Tots els concerts es duran a terme a l’Espai La Platgeta de Corbins amb inscripció prèvia trucant al 973 190 117 o enviant correu electrònic a marges@corbins.cat .

Gràcies per les fotografies Blue Collectors