La Generalitat reconeix Corbins per la seva gestió i menor generació de residus

L’Agència de Residus de Catalunya ha atorgat aquest reconeixement en la categoria de localitat entre 1001 i 5000 habitants

10/12/2020

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha reconegut aquest dijous al municipi de Corbins com la localitat catalana d’entre 1001 i 5000 habitants amb menor generació de residus. Concretament, amb 245, 37 kilograms per habitant a l’any.

L’acte, celebrat telemàticament, es du a terme des de l’any 1997, i reconeix als ens locals pels seus bons resultats de prevenció i recollida de residus. A les Terres de Ponent, també s’ha reconegut a municipis com Alcarràs, Montoliu, La Granja d’Escarp o la capital del Segrià, Lleida, en les diferents categories que contempla el reconeixement.

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, en la seva intervenció ha assenyalat que espera “que aquest premi arribi a ser una eina per animar als municipis a realitzar una bona tasca en la recollida de residus municipals”. Una tasca que per Verdú no només es focalitza en els governs municipals, sinó que impliqui “també a la nostra ciutadania, ja que la seva tasca és imprescindible per assolir aquests índexs”. A més, Jordi Verdú creu que tot el reconeixement, “no podem abaixar la guàrdia per preservar el medi ambient i seguir en la línia d'augmentar el reciclatge”.

En aquest sentit, l’alcalde assenyala que “el reconeixement també ens demostra que el porta a porta és el camí per controlar els residus. Som sabedors d'alguns inconvenients que ha pogut crear i a poc a poc el sistema de recollida s'ha ajustat i adaptat per tenir un millor funcionament”.

A més, Verdú afirma que el premi “és un senyal per dirigir el funcionament de les ciutats i municipis cap a models clarament sostenibles, tant en mobilitat, carrils bici, enllumenat, punts de recàrrega de vehicles o recollida selectiva en origen”.

Us deixem l'enllaç de l'entrega de premis

Per això, l’alcalde de Corbins ha conclòs que “vivim en un entorn natural i la nostra responsabilitat és mantenir-lo per a les futures generacions. La pedagogia, les noves tecnologies, les empreses i els governs compromesos han de vetllar perquè així sigui”.


Us deixem el vídeo de l'entrega: Entrega de premis