INFORMACIÓ AUTORITZACIONS I COMUNICACIONS CREMES RESTES VEGETALS

28/12/2022

S'informa que a partir del dia 2 de gener del 2023 , la crema vegetal es podrà realitzar de la mateixa manera que en els anys anteriors.

Pel que fa a aquest any 2022, la crema s'ha de continuar fent com es feia fins ara. A continuació els enllaços corresponents per cremar durant l'any 2022.

El 9 d’abril es va aprovar la Llei 7/2022 de “Residuos y suelos contaminados para una economia circular” (BOE núm. 85, de 09 d’abril de 2022). 

La prohibició de crema de restes vegetals segueix vigent i només es podran cremar restes agrícoles per motius fitosanitaris quan no existeixin altres mètodes per evitar la propagació de plagues quan no existeixin alternatives per la seva eliminació .  

El procediment es pot gestionar de manera telemàtica cumplimentant la sol·licitud que trobareu al següent enllaç: Sol·licitud genèrica per a activitats amb risc d’incendi forestal en terrenys forestals i la franja de 500m que els envolta. En l’apartat “Declaro” d’aquesta sol·licitud s’ha d’especificar el cultiu a cremar i la malaltia. 

Els cultius i plagues que la normativa permet eliminar mitjançant la crema, fins al moment, són les següents i les podreu trobar a l’informe del IRTA del següent l’enllaç: https://agricultura.gencat.cat/web/.content/02-tramits/enllacos-documents/08776/m0276-an11.pdf

La sol·licitud cal presentar-la de forma telemàtica mitjançant el lloc https://agricultura.gencat.cat/ca/tramits/tramits-temes/Peticio-generica on per tal de facilitar la tasca d’entrega a l’apartat “Assumpte” cal incloure l’Oficina Comarcal on va destinada la sol·licitud. 

El sol·licitant NO pot dur a terme la crema mentre no rebi resposta expressa d’autorització per part de l’administració.  

Les sol·licituds de cremes de restes vegetals per motius sanitaris (m0276-do1) es poden presentar també presencialment al registre d’entrada de l’ajuntament.