Corbins torna a editar la revista “Cinc Cèntims” com a preludi de la Festa Major

La capçalera es va aturar el 2020 per la pandèmia del coronavirus després de més de 20 anys

10/05/2021

L’Ajuntament de Corbins ha tornat a editar la revista municipal “Cinc Cèntims” després d’haver aturat la seva publicació l’any 2020 per la pandèmia de la covid-19. La capçalera es va publicar per primer cop l’any 1988 i suposa el preludi a la Festa Major de Santa Quitèria, patrona de Corbins, que se celebra del 21 al 24 de maig i que també inclou actes el 28, 29 i 30.

L’edició d’enguany, duta a terme per l’empresa lleidatana Latipo estudi,  compta amb més d’una trentena de pàgines amb informació local, entrevistes, la programació dels actes de Festa Major i articles d’opinió del món associatiu de la Vila. Aquest dissabte passat, treballadors de la brigada municipal van dur a terme la típica “bustiada” per repartir els 500 exemplars al veïnat del municipi. Igualment, també hi ha una edició pdf a la qual es pot accedir en aquest enllaç: https://administracion.reskyt.com/uploads/4960/files/Revista2021.pdf

L’alcalde de Corbins, Jordi Verdú, ha fet valdre la publicació com “element de cohesió social i, podem dir, de patrimoni cultura de la Vila, ja que cada any té molt d’èxit, tant pel que fa a la participació de gent en la revista, com de demanda per rebre-la a casa”. En clau de Festa Major, Verdú ha assenyalat que l’ajuntament aposta “per la cultura i activitats de proximitat, que dinamitzin l’economia i el talent de Ponent”.

Per això, Jordi Verdú encoratja a què altres ajuntaments segueixin aquesta línia “perquè ara és l’hora d’estar amb les empreses culturals de les nostres contrades, en un moment en què sembla que veiem la llum al final del túnel, després dels mesos de patiment que han viscut al món cultural, restauració i la mateixa societat”.

En aquest sentit, Verdú ha destacat que el veïnat està “molt animat” amb les activitats i propostes que es duran a terme per la Festa Major i “ho detectem amb les consultes que s’estan fent a les oficines de l’ajuntament, les reserves prèvies per als actes i el feedback que detectem a les xarxes socials”.

Verdú ha conclòs indicant que la revista “Cinc Cèntims” ha reservat un espai gratuït perquè els negocis locals es publicitin de forma gratuïta.