Corbins acull una jornada dedicada a l’associanisme femení

S’emmarca en les accions del Servei d’informació i Atenció a les dones de la gencat

14/10/2021

Corbins durà a terme aquest dissabte la xerrada-taller dedicats a l’associanisme femení, amb l’objectiu de donar eines perquè el procés de transformació social en aquest àmbit es pugui realitzar amb garanties.

Aquesta jornada comptarà amb una xerrada, a les 9.15 del matí, a càrrec de Cintia Guerrero, membre de l’Observatori del Tercer Sector, qui tractarà l’Associanisme i Participació en el món rural. Seguidament, es desenvoluparà el taller participatiu “Feminismes i Transformació Social”, de la mà de l’empresa Genera. En aquesta dinàmica de grup, es tractaran temes a debatre com el relleu generacional, finançament, motivació, dinamització de l’associació, entre altres.

Un cop finalitzades les dues activitats, que es faran a la Sala Coliseum de Corbins, s’oferirà un vermut i l’espectacle “la boca descosida”, de la rapsoda Alba Mascarella. En paral·lel es podrà visitar l’exposició “Veïnes, ciutadanes”, cedida per l’Institut Català de les Dones.

Aquesta jornada està impulsada pel SIAD- Servei d'Informació i Atenció a les Dones, juntament amb el Consell Comarcal del Segrià i la col·laboració de l’Associació de Dones de Corbins i el mateix ajuntament. En aquest sentit, des del consistori, la regidora d’Igualtat, Anaïs Camarasa assenyala que trobades com aquesta “suposen un pas més d’empoderament de la dona, que al cap i a la fi ha de ser l’objectiu per assolir la plena igualtat”. A més, la regidora afirma que “aquestes activitats són una eina molt útil i formen part de la nostra agenda d’acció política que vam marcar només entrar en l’equip de govern i crear aquesta regidoria”.

La participació en la trobada-taller “Present i Futur de l’Associanisme Femení” requereix inscripció prèvia, trucant a l'ajuntament o bé enviant un email a siad@segria.cat o adocor.corbins@gmail. Comença a les 9.30 a la Sala Coliseum de Corbins.